Ситуационният център към българското Министерство на външните работи обаче отрече появилата

...
Ситуационният център към българското Министерство на външните работи обаче отрече появилата
Коментари Харесай

МВНР категорично отрече информацията, че корабът Царевна е превзет: Всички моряци са добре

Ситуационният център към българското Министерство на външните работи обаче отхвърли появилата се информация, че украинските националисти са завладяли българският транспортен съд " Царевна ". Оттам обясниха за Нова, че са по отношение на моряците ни и към този час всички са добре. Собственикът на кораба Даниел Стефанов също отхвърли пред Нова тв появилата се информация, като посочи, че екипажът е добре. 

Ето и по-рано появилата се информация:

" Украински националисти, оттеглящи се от Мариупол, заловиха два задгранични кораба ". Това заяви в през днешния ден заместник-началникът на отдела на националната милиция на Донецката национална република (ДНР) Едуард Басурин, представен от агнция ТАСС. Единият от тях е " Царевна ", на който са българските моряци.

" В морското пристанище на град Мариупол отстъпващите останки от украински националистически елементи заловиха два задгранични кораба - " Царевна " и " Лейди Августа ". Държейки екипажите на тези кораби за заложници, азовските националисти стрелят от палуби от 120-мм минохвъргачки, разнообразни типове гранати, пускови установки и стрелково оръжие. Съдбата на членовете на екипажа на тези кораби и тяхното здравословно положение към момента не са известни. Народната милиция на ДНР, взаимно с въоръжените сили на Руската федерация, прави всичко допустимо за спасяването на живота на моряците, принудително държани от украински националисти ", цитира ТАСС изказването му в канала Telegram от пресслужбата на Народната милиция на ДНР.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР